Vastuullisuus verkkokaupassa

Vastuullisuus Lymedissä

Lymed-tuotteen valmistuksen lähtökohta on paras mahdollinen hoitotulos, käyttömukavuus sekä viimeistelty, edustava ulkonäkö. Lymedin kaikki mittatilaus- ja vakiokokoiset tuotteet suunnitellaan Tampereella. Mittatilaustuotteemme valmistetaan alusta loppuun Suomessa, Tampereella. Vakiokokoisten Lymed-tuotteiden leikkuu- ja ompelutyötä tehdään Tampereen lisäksi myös Virossa. Kaikissa vakiokokoisissa Lymed-tuotteissa on ilmoitettu erikseen kyseisen tuotteen valmistusmaa.

Lymed Oy on yksi viimeisistä sinnikkäistä suomalaisista tekstiiliteollisuuden yrityksistä, joka valmistaa tuotteitaan yksilöllisesti käsityönä. Jokainen Lymed-tuote on suomalaista Lymed-laatua! Lymed Oy suunnittelee tuotteet arkea varten, jonka takia tarjoamme tuotteillemme myös korjauspalvelua.

Kannattavuus ja kilpailukyky ovat Lymedin toiminnan lähtökohtia. Tavoitteemme on vastata asiakkaiden tarpeisiin tehokkaasti ja joustavasti. Taloudellisesti vastuullinen liiketoiminta on edellytys toiminnan muulle vastuullisuudelle ja sen eettisyydelle. Eettisesti kestävä toiminta vahvistaa uskottavuutta ja tukee asiakkaittemme, kumppaniemme, työntekijöidemme ja muiden sidosryhmien luottamusta yritykseemme. Kehitämme tuotteita ja palveluja jatkuvasti osallistumalla kehitysprojekteihin ja tekemällä yhteistyötä sidosryhmien kanssa.

Lymed noudattaa toiminnassaan lakeja, asetuksia ja muita yhteiskunnallisia normeja sekä hoitaa yhteiskunnalliset velvoitteensa. Toimimme avoimesti ja reilun kilpailun periaatteiden mukaisesti. Kunnioitamme tehtyjä sopimuksia ja edellytämme sitä myös yhteistyökumppaneiltamme. Asiakkaiden tarpeet, odotukset ja vaatimukset luovat perustan tuotteidemme ja palvelujemme ominaisuuksille sekä asiakaspalvelullemme.

Ympäristöasiat ovat olennainen osa jokapäiväistä toimintaamme. Noudatamme ympäristölainsäädäntöä ja –säännöksiä ja olemme sitoutuneet toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti käyttämällä luonnonvaroja vastuullisesti, parantamalla ympäristötehokkuutta ja ehkäisemällä saastumista.

 

Lymed-verkkokaupan vastuullisuusvalinnat

 • Käytämme julkista pilvipalvelualustaa, Shopifyta, joka on ekologisempi verrattuna yritykselle valmistettuun verkkokauppa-alustaan, sillä palvelimet ja datakeskukset ovat suuri lähde kasvihuonepäästöille.  Vuonna 2018 Shopify poisti käytöstä kaikki omat palvelimet ja siirtyi kokonaan Google Cloudiin. Tämän muutoksen myötä Shopify-alusta on hiilineutraali. Lisäksi Shopify julkisti vastuullisuusohjelman ja -rahaston pienentämään globaalia hiilijalanjälkeä.
 • Kehotamme asiakasta huolehtimaan tuotteestaan oikein toimittamalla jokaisen tuotteen mukana pesu- ja hoito-ohjeet.
 • Olemme valinneet kotimaisia verkkokauppakumppaneita kuljetuksen, pakettien ja kirjeiden pakkausmateriaalien sekä maksutapojen osalta.
  • Checkout Finland on kotimainen maksunvälityspalvelu, joka tarjoaa maksutavat kauppiaille verkossa, mobiilissa ja myymälässä. Palvelut ovat tällä hetkellä käytössä yli 10 000 suomalaisessa kaupassa, ja Checkout on välittänyt jo yli 12 miljoonaa maksutapahtumaa.
  • Postin kaikki jakelu-, kuljetus-, rahti- ja varastopalvelut Suomessa ovat asiakkaille hiilineutraaleja Posti Green -palveluita – ilman lisämaksua. Kirjeen kuljettamisesta syntyy 30 grammaa hiilidioksidia ja paketista puolestaan 600 grammaa. Posti Green -palveluista ei aiheudu kuitenkaan asiakkaalle hiilidioksidipäästöjä, sillä Posti neutraloi jäljelle jäävät päästöt osallistumalla sertifioituihin ilmastoprojekteihin.
  • Matkahuolto pyrkii ympäristöpolitiikkansa mukaan huomioimaan päivittäisessä toiminnassaan kestävän kehityksen tavoitteet sekä vähentämään ympäristön ja luonnon kuormittumista. Toimenpiteinä ovat mm. toimitiloja rakennettaessa ja korjattaessa energiaa säästävät ratkaisut, jakeluautonkuljettajien ajokoulutus polttoainekulujen vähentämiseksi sekä jätehuollossa lajittelu ja kierrättäminen.
  • UPS:lla on yksi toimialan suurimmista ajoneuvokannoista, joka hyödyntää vaihtoehtoisia polttoaineita ja edistynyttä teknologiaa. Kaikissa 110 000 ajoneuvoissa käytetään polttoaineen säästöstrategioita. Niillä tarkoitetaan esimerkiksi teknologia-avusteista reitinsuunnittelua, jonka avulla reitit ovat mahdollisimman lyhyitä, polttoainetta säästäviä ja vähemmän päästöjä synnyttäviä, sekä huolellista ajoneuvojen huoltamista, jotta toiminta pysyy tehokkaana.